Viherpiha

Ruttojuuren hävitys

ViherPiha

Kysymys:

Ruttojuuri on ongelma mökillämme. Voiko sitä mitenkään hävittää? En tiedä kasvin tieteellistä nimeä. Toivoisin hyviä neuvoja päästä eroon puutarhani valloittajasta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ruttojuuret (Petasites) leviävät nimensä mukaisesti. Mekaanisesti kasvia voi torjua poistamalla juuret ja juurakot mahdollisimman tarkkaan. Pienikin juurenpätkä pitää ruttojuuren sitkeästi hengissä, joten kitkemisen jälkeen kasvualusta kannattaa peittää mustalla muovilla tai katekankaalla vähintään yhden kasvukauden ajaksi.

Kemiallinen vaihtoehto on käsitellä kasvusto torjunta-aineella, jonka tehoaineena on glyfosaatti. Kauppavalmisteita tarkoitukseen löytyy muun muassa nimillä Rambo Bio, Glyfonova Bio ja Roundup. Ennen torjuntatoimenpidettä on hyvä selvittää kyseisten kasvinsuojeluaineiden käytön rajoitukset ja vaadittavat etäisyydet vesistöistä.

Teija Heinonen

Julkaistu: 22.1.2008

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.