Viherpiha

Runkotuijan talvetus

Runkotuijan talvetus

ViherPiha

Kysymys:

Siirsimme runkotuijamme talvehtimaan ulkovarastoon, jossa ei ole lämmitystä. Tuija on saviruukussa ja laitoimme ruukun alle styroksin palasen. Onkohan kyseinen talvehtimistapa oikea, vai tuleeko keväällä ostoslistalle uuden runkotuijan hankkiminen?

Näytä vastaus

Vastaus:

Runkotuijan talvehtiminen on varminta, jos sen istuttaa syksyllä maahan ruukkuineen päivineen. Tällöin maan sisältämä lämpö estää juuripaakkua jäätymästä läpikotaisin. Ulkona talvetettaessa ruukku kaipaa ympärilleen kylmäneristystä.Valoisa paikka on eduksi tuijan talvehtimiselle, sillä ikivihreänä kasvina se kaipaa luonnonvaloa talvellakin.On vaikea arvuutella runkotuijanne kohtaloa näin vuodenvaihteen tienoilla. Jos ruukku on iso eikä ankaria pakkasjaksoja tule, saattaa tuija selvitäkin kevääseen. Sillloin kasvi kannattaa nostaa ulos, kastella hyvin ja suojata kevätauringon kuivattavalta paahteelta.

Julkaistu: 27.12.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.