Viherpiha

Ripsiäiset vaivana

Mainos

Huonekasveissani on ilmennyt ripsiäisiä jo parin vuoden ajan, välillä enemmän ja välillä vähemmän. En ole päässyt niistä kokonaan eroon millään suihkutus- ja torjunta-ainemenetelmillä. Tohtorinkukka kärsii niistä eniten. Sen lehdet muuttuvat laikukkaiksi ja varisevat. Muut kukat eivät kärsi yhtä paljon.
Onko muuta keinoa kuin hävittää kaikki huonekasvit? Kasveja on kymmeniä, enkä raskisi luopua yhdestäkään.

Teksti ViherPiha

Asiantuntija vastaa:

Ripsiäiset ovat reilun millimetrin kokoisia, pitkänomaisia ja tummahkoja hyönteisiä, jotka imevät solunesteitä huonekasvien pehmeistä osista. Ne lisääntyvät munimalla kasvien lehdille ja nuoriin versoihin, joista toukat tippuvat alas multaan ja koteloituvat.Ripsiäisiin tehoavat useimmat yleistorjunta-aineet, kuten esimerkiksi Bioruiskute, Puutarha-aerosoli tai Raid Kukka-aerosoli. Torjunta uusitaan kahdesta kolmeen kertaan viikon välein. Myös pintamulta kannattaa vaihtaa siinä mahdollisesti olevien koteloituneiden toukkien hävittämiseksi.

Julkaistu: 16.2.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä