Viherpiha

Rikkakasvit valtaavat

ViherPiha

Kysymys:

Miten pääsisin eroon koiranputkista ja nokkosista siirtolapuutarhapalstallani? Niitä nousee joka kevät. Luulen, että maa on niin hapanta, että mainitsemani kasvit viihtyvät erityisen hyvin. Tuntuu siltä, että kaikki mahdolliset rikkakasvit kerääntyvät juuri minun palstalleni. Vadelman seassa kasvaa sitkeähenkinen selja. Miten siitä tai horsmista ja heinistä pääsisi eroon?

Näytä vastaus

Vastaus:

Pelkästään mekaanisesti käsin kitkemällä urakka on mahdoton, sillä pienestäkin juuren pätkästä versoo runsaasti uusia kiusankappaleita. Siirtolapuutarhan rikkakasvien hävittämiseksi voisi kokeilla kitkemisen ohella täsmätorjuntana luonnonmukaista Ecovalia, jonka tehoaineena on etikkahappo. Täsmätorjunta tarkoittaa, että torjunta-ainetta sivellään esimerkiksi pensselillä hävitettävien kasvien lehdille, joiden kautta aine imeytyy juuristoon tuhoten kasvin. Koska kysymyksessä ovat sitkeähenkiset rikkakasvit, toimenpide jouduttaneen uusimaan muutaman kerran. Ecovalia kannattaa kokeilla ensin pienellä alalla. Säilytettävä kasvillisuus on suojattava työn ajaksi.

Julkaistu: 16.8.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.