Viherpiha

Rikkakasvit pois nurmikolta

Mainos

Millä aineella tulisi ruiskuttaa pihanurmikko, että sieltä häviäisi voikukka, piharatamo ja siankärsämö? Voiko nämä hävittää kaikki samalla aineella? Milloin on tehokkain ja oikea aika suorittaa ruiskutus?

Teksti ViherPiha

Asiantuntija vastaa:


Voikukan ja muiden rikkakasvien torjuntaan nurmikosta sopii esimerkiksi Ei voikukkia nurmikossa, jota suositellaan käytettäväksi voikukan nuppuvaiheessa. Toinen sopiva aine on Toxan nurmikon voikukkahävite, jota voidaan käyttää koko kasvukauden ajan. Paras teho saavutetaan, kun nurmikko ja rikkakasvit ovat hyvässä kasvussa eli touko-elokuussa.


Rikkakasvien ilmestyminen on oire nurmikon heikosta kasvusta ja maan tiivistymisestä. Nurmikkoheinien elinolojen parantaminen maata ilmastamalla, nurmikon multavuuden lisäämisellä, paikkauskylvöillä sekä kulkuväylien kiveämisellä ehkäisee rikkakasvien ilmestymistä nurmikkoon.


Anne Joutsenlahti-Lankinen

Julkaistu: 17.9.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä