Maku

Rasvakeitin puhdistus

Uura Hagberg

Toimituspäällikkö

Kysymys:

Mahtaako olla mitään näppärää konstia friteerauskeittimen puhdistukseen? Millaisia menetelmiä käytetään ravitsemusliikkeissä?

Pannun kansi, ja pöytää vasten oleva pohja, sekä ulkopuolen pystysivut ovat osoittautuneet rasvaimureiksi, joiden puhdistus ei ota onnistuakseen. Miten pinttymät saa pois, ja millä keitintä kannattaa pestä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei!

Oman rasvakeittimen käyttöohjeista kannattaa tarkistaa, miten konetta suositellaan puhdistamaan. On olemassa friteerauskeittimiä, joiden osat saa pestä koneessa. Toisissa laitteissa on myös irrotettava rasvasäiliö/kulho. Tärkeintä on säännöllinen puhdistus ja ennen kaikkea käytettävän öljyn tuoreus ja raikkaus. Jos friteeraamiseen käyttää vanhaa öljyä, saattaa koko ruoka maistua eltaaltuneelta.

Toki täytyy todeta, että rasvakeitin varmasti pinttyy ahkerassa käytössä. Se kuuluu kyseisen koneen luonteeseen. Tärkeintä on kuitenkin pitää kulho puhtaana ja käyttää tuoretta ja raikasta öljyä friteeraamiseen.

Laittakaa mielellään omia viestejä kommenttikenttään, niin saadaan muitakin näkökulmia keskusteluun!

Julkaistu: 19.3.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.