Maku

Raparperin kuoret

Mainos

Kohta tulee taas kuorittua kilokaupalla raparperinvarsia. Voisiko kuoria hyödyntää jotenkin?

Teksti Helena

Asiantuntija vastaa:

Jos teet kesällä jotakin raparperista, älä heitä kuoria pois. Kerää kuorittuasi kaikki raparperin kuoret siivilään, huuhdo hyvin kylmällä vedellä ja valuta. Laita kuoret (noin 10 raparperista) kattilaan ja lisäksi 2 litraa vettä, 4 dl sokeria, 1 kanelitanko, ½ vaniljatanko ja jos haluat 1 tähtianis. Keitä hiljalleen niin, että kuorista irtoaa väri ja liemi sakenee siirapiksi. Anna jäähtyä. Siivilöi ja tarjoa kastike vanilijajäätelön kanssa.

Julkaistu: 30.4.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä