Maku

Raparperin kuoret

Julkaistu: 30.4.2010

Kysymys:

Kohta tulee taas kuorittua kilokaupalla raparperinvarsia. Voisiko kuoria hyödyntää jotenkin?

Näytä vastaus

Vastaus:

Jos teet kesällä jotakin raparperista, älä heitä kuoria pois. Kerää kuorittuasi kaikki raparperin kuoret siivilään, huuhdo hyvin kylmällä vedellä ja valuta. Laita kuoret (noin 10 raparperista) kattilaan ja lisäksi 2 litraa vettä, 4 dl sokeria, 1 kanelitanko, ½ vaniljatanko ja jos haluat 1 tähtianis. Keitä hiljalleen niin, että kuorista irtoaa väri ja liemi sakenee siirapiksi. Anna jäähtyä. Siivilöi ja tarjoa kastike vanilijajäätelön kanssa.

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.