Maku

Punajuuren pakastaminen

Mainos

Voiko punajuurta pakastaa? Jos niin miten, ryöpätäänkö ensin?

Teksti Uura Hagberg

Asiantuntija vastaa:

Hei Päivi! Kasvisasiantuntija Pirjo Toikkanen kertoo seuraavaa: Keitä punajuuret kypsiksi tai vähintäänkin esikeitä ne. Kuori. Suikaloi, raasta tai viipaloi ja pakasta. Täysin kypsät voit soseuttaa ja pakastaa soseena siltä varalta, että teet sosekeittoa tai tarvitset sosetta vaikkapa leivontaan. Järkevintä olisi kypsentää punajuuret ihan valmiiksi, siis täysin kypsäksi. Jos vain esikeittää, pitää punajuuret joka tapauksessa kypsentää “loppuun” ruoanlaiton yhteydessä. Puoliraakaa tai raakaa punajuurta ei saa tarjota.

Julkaistu: 4.9.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä