Viherpiha

Pionissa hometta

Pionissa hometta

ViherPiha

Kysymys:

Pionini kärsivät viime kesänä ilmeisesti jostakin homeesta, koska juurissa oli sen näköistä harmautta. Kukinta ei onnistunut, sillä nuput kuivuivat. Niissäkin oli merkkejä samasta homeesta. Mitä voin tehdä vai onko peli menetetty?

Näytä vastaus

Vastaus:

Harmaahome on erityisesti sadekesien vitsaus. Tauti ilmenee harmaana peitteenä kasvuston pinnassa ja aiheuttaa versojen lakastumista, kaatuilua ja saastuneiden nuppujen ja kukkaperien ruskettumista ja kuivumista. Harmaahome on sienitauti, joka kerran kasvustoon iskeydyttyään siellä myös sitkeästi pysyy. Taudin etenemistä voidaan hillitä poistamalla saastuneet kasvinosat ja ruiskuttamalla kasvusto kahden viikon välein sienitautien torjuntaan tarkoitetulla kasvinsuojeluaineella, kuten Rovral tai Euparen M. Säällä on oleellinen merkitys oireilun voimakkuuteen. Kuivina kesinä harmaahome saattaa pysyä hallinnassa ilman erityistoimenpiteitä.

Julkaistu: 29.11.1999

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.