Viherpiha

Pilleröityjä petunian siemeniä

Pilleröityjä petunian siemeniä

ViherPiha

Kysymys:

Amppelipetuniaa myydään muutaman siemenen pussissa, pilleröitynä. Huomasin kuitenkin netistä, että myynnissä on myös 100 kappaleen siemenpusseja, ilmeisesti nämä siemenet eivät ole pilleröityjä. Hinta kuitenkin on sama per pussi. Aloittelevana puutarhurina kysyisinkin, mistä tiedän kumpi pussi olisi parempi ja kannattavampi: muutama pilleröity siemen vaiko 100 kappaleen siemenpussi?

Näytä vastaus

Vastaus:

Petunian siemen on hyvin pieni, minkä vuoksi sitä ei voi kylvää yksittäin. Yleensä petunia kylvetään hajakylvöksenä laatikkoon, josta taimet koulitaan ruukkuun. Hajakylvöksessä tulee aina taimihävikkiä. Käsittelyn helpottamiseksi ja taimihävikin minimoimiseksi petunian siemeniä myös pilleröidään. Tällöin kaikki annospussin kymmenkunta siementä voidaan kylvää erikseen, jolloin kaikki suurella todennäköisyydellä lähtevät kasvuun. Jos tarvitset kymmenkunta tainta, lienee annospussillinen pilleröityjä siemeniä edullinen vaihtoehto. Jos viljelysi on laajamittaista, voi sadan siemenen pakkaus olla hyvä vaihtoehto. Siementen itävyys säilyy ensi vuoteen, joten voit käyttää osan silloin. Voit myös jakaa siemenpussin tuttavan kanssa.

Julkaistu: 28.2.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.