Viherpiha

Pihlaja-angervon hävittäminen

Mainos

Olen täysin kyllästynyt pihamme nurkassa olevaan puskaan, jonka oletan olevan pihlaja-angervo. Se on koko ajan lykkäämässä itseään kukkapenkkiini, ja siksi haluankin poistaa sen. Sillä vain on niin mahdoton juuristo. Miten sen saa parhaiten poistettua, niin ettei sitä enää putkahtele esiin?

Teksti ViherPiha

Asiantuntija vastaa:


Voimakkaasti juuriversojensa avulla leviävästä pihlaja-angervosta pääsee yksikertaisimmin eroon kasvinsuojeluaineiden avulla. Esimerkiksi glyfosaattivalmisteet, kuten Rambo Bio Spray ja Ei-rikkoja puutarhassa, tunkeutuvat juuristoon vihreiden lehtien kautta kuihduttaen kasvin. Leikkaa pihlaja-angervo keväällä alas, anna versojen kasvaa 15–20 sentin mittaisiksi ja sumuta kasvusto märäksi torjunta-aineella.


Glyfosaatti hävittää kaiken vihreän, joten säilytettävät kasvit kannattaa suojata toimenpiteen ajaksi. Myöskään perennapenkistä pilkottavia pihlaja-angervon taimia ei pidä sumuttaa, tehoaine imeytyy niihin emokasvista juuriyhteyksien kautta. Torjunta-aineen vaikutusta voi tehostaa levittämällä mustan muovin käsitellyn kasvuston päälle tai uusintakäsittelyllä.


Teija Heinonen

Julkaistu: 20.4.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä