Viherpiha

Perhosperennoja pihalle

ViherPiha

Kysymys:

Haluaisin houkutella pihalleni mahdollisimman paljon perhosia. Mitkähän mahtaisivat olla sopivimpia mielellään monivuotisia kukkia tähän tarkoitukseen? Pihalla on sekä paahteisia että varjoisia paikkoja.

Näytä vastaus

Vastaus:

Keväällä kukkivista perennoista perhosia houkuttelevat kevätvuohenjuuri, kaukasianpitkäpalko, kiurunkannukset ja laukkaneilikka. Niiden jälkeen kukkaan puhkeavat mäkitervakko, keltapäivänlilja, mirrinminttu ja rentoakankaali. Keskikesän parhaita perhoskasveja ovat punahatut, rantakukat, yrtti-iiso, loistotädyke, väriminttu, punatähkä, siperianampiaisyrtti, syysleimut sekä mäkimeirami. Loppukesällä näkee vaeltajaperhosten kerääntyvän nauhusten, syysasterin ja purppurapunalatvan kukille. Lisää hyviä perhoslajeja löytyy seuraamalla perhosten lentoa puistoissa, ystävien pihalla tai taimimyymälöissä.

Julkaistu: 25.4.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.