Viherpiha

Perhoskämmekän kasvualusta

Perhoskämmekän kasvualusta

ViherPiha

Kysymys:

Vaihdoin perhoskämmekkäni uuteen purkkiin. Ruukkuun laitoin Kekkilän orkideamultaa, mutta juuret homehtuivat. Eräs kukkakauppias ehdotti, että laittaisin lekasoraa mullan sekaan, jolloin alustasta tulisi ilmavampi ja juuret saisivat ilmaa. Tein näin, mutta muutosta parempaan ei ole tapahtunut. Juuret ovat kadonneet lähes kokonaan. Lehtiä on kuitenkin paljon, ja ne ovat todella elävät ja hyväkuntoiset. Miten saan orkideani juuret kukoistamaan?

Näytä vastaus

Vastaus:

Juurten ”katoaminen” viittaa liikakasteluun. Orkideat tarvitsevat vettä, mutta mikäli kasvualusta ei pääse kuivahtamaan kastelukertojen välillä, juuriston kehittyminen hidastuu tai jopa pysähtyy. Esimerkiksi kastelukannulla kasteltaessa aluslautaselle valunut ylimääräinen vesi on kipattava pois noin parinkymmenen minuutin kuluttua, muutoin kasvi alkaa voida pahoin.

Julkaistu: 15.2.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.