Viherpiha

Perennoja parvekelaatikkoon

ViherPiha

Kysymys:

Aurinkoisella parvekkeellamme on isot, ilmeisesti betoniset parvekelaatikot. Olen pitänyt niiden sisällä normaalin muovilaatikon ja siinä kesäkukkia. Onnistuuko minkään perennan kasvatus, joka kestäisi talven yli ja kuitenkin kukkisi iloisesti? Parveke on lasitettu ja ruukut ovat ulkopuolella sateessa ja lumessa. Paikka on aurinkoinen. Ruukut ovat noin 30 senttiä syvät ja 70 senttiä pitkät.

Näytä vastaus

Vastaus:

Syvyyden puolesta multatila on jokseenkin riittävä, mutta mikäli leveyttä on vain normaalin muovisen parvekelaatikon verran, perennojen kasvatus ei todennäköisimmin tule onnistumaan.

Yksivuotisten kukkien puolesta puhuu koko kesän jatkuva kukinta, sillä useimpien perennojen kukinta-aika on suhteellisen lyhyt. Aurinkoisella parvekkeella viihtyvät erinomaisesti mm. nahkealehtiset Cascade-riippapelargonit, riippaverbenat ja hopeakäpälät, jotka sietävät jopa hieman kuivuuttakin.

Teija Heinonen

Julkaistu: 21.4.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.