Viherpiha

Pensaita raja-aidaksi

ViherPiha

Kysymys:

Tarvitsisin vinkkejä rivitalopihan raja-aitapensaan valintaan. Ihanteellinen pensasaita olisi kaksi metriä korkea, nopeakasvuinen ja peittävä. Tilanpuutteen vuoksi sen pitäisi olla mahdollisimman kapea. Kasvin pitää viihtyä auringossa tai puolivarjossa eikä siinä saa olla piikkejä tai myrkyllisiä marjoja. Olemme selailleet puutarhakirjoja, mutta kasvien leveys, kasvunopeus ja peittävyys ei ole niistä kattavasti selvinnyt.

Näytä vastaus

Vastaus:

Suurimman osan toiveistanne täyttävät esimerkiksi siro- tai rusotuomipihlaja. Lajit ovat pystyjä ja kapeita. Ne tulevat 2-3 metriä korkeiksi kasvuolosuhteista riippuen. Tuomipihlajat, Amelanchier, kukkivat keväällä valkoisin terttukukinnoin. Ne kypsyttävät siniset myrkyttömät marjat syksyisen puutarhan iloksi ja virittyvät kauniiseen ruskaan valoisalla kasvupaikalla. Siro- ja rusotuomipihlaja menestyvät kasvuvyöhykkeillä I-III. Kasvuston leveyttä voidaan säädellä leikkaamalla.

Julkaistu: 26.2.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.