Viherpiha

Pensaita imeytyskentälle

Pensaita imeytyskentälle

ViherPiha

Kysymys:

Mikä pensas sopisi istutettavaksi imeytyskentälle? Korkeus saisi olla noin kaksi metriä. Maaperä on savinen ja paikka aurinkoinen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Imeytyskentän läheisyyteen tai päälle ei suositella istutettavaksi syväjuurisia puuvartisia kasveja. Puiden istuttamista kentän päälle on syytä välttää kokonaan. Jättäisin imeytyskentän päällisen nurmikolle, jolloin tukkeutumisvaara eliminoituu ja kenttä on tarvittaessa helpompi aukaista huoltoa varten. Istutuksissa panostaisin suojapensaskasvillisuuteen, joka katkaisee suoran näköyhteyden imeytyskenttään.

Koristearonia, kanukat, kuutamohortensia, pihajasmike, heisiangervot, nuokku- ja pikkusyreenit sekä ruusupensaista mm. valamonruusu, teresanruusu ja punalehtiruusu kasvavat noin kaksi metriä korkeiksi. Savipitoiseen kasvualustaan kannattaa lisätä reilusti karkeaa hiekkaa ja kasvuturvetta ennen taimien istutusta.

Teija Heinonen

Julkaistu: 22.4.2008

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.