Viherpiha

Pelargonin lehtien kutistuminen

Pelargonin lehtien kutistuminen

ViherPiha

Kysymys:

Miksi pelargonin lehdet kutistuivat? Ostin kesällä terveen näköisen pelargonin. Kesän helteiden alettua sen lehdet surkastuivat euron lantin kokoisiksi ja sellaisiksi jäivät. Kastelin ja lannoitin säännöllisesti, joten kukinta jatkui jotenkuten.  

Näytä vastaus

Vastaus:

Kuten kaikki huonekasvit, myös kesäkukiksi tarkoitetut kasvit kasvatetaan kasvihuoneissa. Siellä ne saavat juuri oikean määrän valoa, lämpöä ja ravinteita, jotta ne olisivat mahdollisimman näyttäviä kauppoihin päätyessään. Harva kotikasvattaja kuitenkaan kykenee luomaan vastaavia oloja kasveilleen, ja usein sen seurauksena kasvit eivät enää kasva yhtä suuriksi kuin ostohetkellä. Pelargonillesi on käynyt varmasti juuri näin, eli olosuhteiden muututtua sille epäedullisemmaksi, se on alkanut kasvattaa pienempiä lehtiä. Todennäköisesti myös kesähelteet ovat vain avittaneet lehtien pienuutta. Lehtien koko on pelargoneilla lajikekohtaista. Voihan olla, että pelargonisi on alkujaankin melko pienilehtinen lajike. Tällaiset pelargonit saatetaan kasvihuoneissa lihottaa lannoitteita annostelemalla mahdollisimman suurilehtiseksi, jotta ne menisivät paremmin kaupaksi. Visa Lipponen

Julkaistu: 17.9.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.