Viherpiha

Peittokasvit nurmikon tilalle

Pentti Alanko

Kysymys:

Miten nurmikko korvataan peittokasveilla? Paikka on paahteinen, ja nurmi kärventyy. Haluan voimakkaasti leviäviä kasveja.  

Näytä vastaus

Vastaus:

Miltei ainoat aurinkoisilla paikoilla luonnossa kasvavat peittokasvit viihtyvät hiekka- tai moreenimaassa tai kalliolla. Sellaisia ovat esimerkiksi kangasajuruoho, maksaruohot, sianpuolukka, variksenmarja, huopakeltano, nurmimailanen ja ahomansikka. Useimmat ruohomaisista ja osa varpumaisista peittokasveista ovat luonnostaan varjoisten, lehtomaisten paikkojen kasveja. Tosin yleisesti peittokasvina käytetty rönsyansikka näyttää sietävän melko hyvin aurinkoisia, paahteisiakin paikkoja, mutta sekin saattaa kärsiä pitkän kuivan kauden aikana. Jos paikan maaperä on savista ja multavaa puutarhamaata, siihen kannattaisi istuttaa puita lisäämään varjostusta. Näin peittokasveille tulisi paremmat kasvuolot.

Pentti Alanko

Julkaistu: 28.4.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.