Viherpiha

Peikonpähkinän kasvatus

ViherPiha

Kysymys:

Peikonpähkinän lehdet käpristyvät. Tuholaisia en ole nähnyt. Kuuluuko lehtien olla ikään kuin lakastuneen näköisiä? Jos ei, niin mitä tehdä? Tämä on ensimmäinen peikonpähkinäni, enkä ole tietoinen sen kasvutavasta. Pitäisikö uusi kasvu tukea, jotta kiemuraisuus jatkuisi?

Näytä vastaus

Vastaus:

Peikonpähkinä, Corylus avellana ’Contorta’, on pähkinäpensaan muunnos, jonka koristearvo on erikoisissa kiemuraisissa oksissa. Viehkeä pensas onkin kauneimmillaan keväällä ennen lehtien puhkeamista. Kesällä koristeellinen versosto peittyy lehtien alle. Oksien lailla lehdet saattavat olla enemmän tai vähemmän ryppyisiä ja kiertyneitä. Mikäli peikonpähkinä muuten voi hyvin ja lehtien väri käpristymisestä huolimatta on kauniin vihreä, en näkisi syytä huoleen. Tukemista ei tarvita, sillä korkkiruuvimainen versokasvu on pensaalle luontaista.

Julkaistu: 27.7.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.