Viherpiha

Peikonpähkinän hoito

ViherPiha

Kysymys:

Olemme ostaneet pihaamme peikonpähkinän. Istutimme sen etupihalle, johon paistaa aamu- ja ilta-aurinko yhteensä noin neljä tuntia. Sopiiko tällainen paikka peikonpähkinälle? Tonttimme maaperä on vanhaa peltoa. Olemme lisänneet peltomultaan hiekkaa ja lannoittaneet PK-yleislannoitteella. Nurmikko on jo hyvässä kasvussa. Onko pensaan hoidossa otettava jotain erityistä huomioon esimerkiksi lannoituksessa?

Näytä vastaus

Vastaus:

PeikonpähkinäCorylus avellana

Pähkinäpensas ja peikonpähkinä ovat ravinteikkaan, kalkkiperäisen maan kasveja. Se on hyvä muistaa paikkaa valitessa. Peikonpähkinälle kannattaa varata suojainen paikka, jollainen teillä vaikuttaa olevankin.

On hyvä katsoa, etteivät nurmikkoheinät pääse villiytymään taimen juurelle. Kasvuun lähtöä voidaan auttaa siten, että taimen tyvelle istutetaan alkuvuosina yksi- tai monivuotisia kasveja maanpeitteeksi. Kun niitä kastellaan ja lannoitetaan, saa pensaan taimikin samalla ravinteita ja kosteutta. Runsaasti typpeä sisältävää lannoitetta ei saa antaa enää loppukesällä, koska se edistää uusien versojen kasvua. Ne eivät ehdi talveentua ennen pakkasten tuloa.

Julkaistu: 29.11.1999

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.