Viherpiha

Pasuunakukka kukkimaan

Visa Lipponen

Kysymys:

Milloin leikkaan pasuunakukan, että se kukkisi aiemmin? Pasuunakukkani aloittaa kukintansa vasta sitten, kun se pitää pelastaa yöpakkasilta kuistille. Kasvi on kesällä ulkona ruukussa.  

Näytä vastaus

Vastaus:

Pasuunan (suku Brugmansia) kukinnan aikaistamiseksi ei oikein ole mitään muuta tehtävissä, kuin siirtää kasvi mahdollisimman lämpimään ja suojaisaan paikkaan. Pasuunat kukkivat kukin lajilleen tai lajikkeelleen ominaiseen tapaan. Kukintaan vaikuttaa suuresti myös se, missä päin Suomea niitä kasvattaa. Lämpö nopeuttaa kasvin kasvamista ja kukkien kehittymistä oleellisesti. Mitä pohjoisemmaksi Suomessa mennään, sen vähemmän aikaa ja lämpöä kasvilla on kesän mittaan käytettävissä. Jos sinulta löytyy ulkoa lämmin ja valoisa talon kulmaus tai seinusta, niin kokeile pasuunan kasvattamista siellä. Se saattaa hyvinkin aikaistaa niiden kukintaa.

Visa Lipponen

Julkaistu: 13.3.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.