Viherpiha

Pasuunakukka käpristyy

ViherPiha

Kysymys:

Mikä vaivaa pasuunakukkaa? Leikkasin kasvin myöhään syksyllä. Jouduin pitämään sen huoneenlämmössä koko talven. Lehdet ovat nyt komeat, mutta käpristyvät alaspäin.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kasvissasi on selvästi tuholaisia. Jos pasuunoita (suku Brugmansia) talvettaa huoneenlämmössä, ne kasvavat silloin talvellakin ja ovat hyvin alttiita tuholaisille, varsinkin punkeille. Kurkista lehtien alapinnoille. Todennäköisesti näet runsaasti seittiä, joka on merkki vihannespunkeista. Niistä pääsee eroon tuholaisten torjuntaan tarkoitetuilla sumutteilla, joita voi ostaa kaikista kukkakaupoista ja useimmista tavallisista marketeista. Muista uusia torjunta ainakin kaksi kertaa purkin ohjeen mukaisin väliajoin, sillä torjunta-aineet eivät tepsi tuholaisten muniin. Uusimisen tarkoituksena on estää munia kehittymästä aikuisiksi ja muniviksi yksilöiksi. Vihannespunkkien ilmaantumista voi yrittää estää sumuttamalla kasvia silloin tällöin vedellä. Jos kasvissa on jo tuholaisia, pelkkä vedellä sumuttaminen ei hävitä niitä. Visa Lipponen

Julkaistu: 24.2.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.