Viherpiha

Pasuunakukan hoito

ViherPiha

Kysymys:

Ostin messuilta limetinvärisen, noin 20 senttiä korkean pasuunakukan taimen. Istutin sen 10 litran sinkkisankoon, jossa se on kasvanut 15 senttiä pituutta ja leveyttä. Jos kasvu on koko ajan tätä vauhtia, olisiko viisainta istuttaa kasvi jo tänä vuonna isompaan astiaan? Missä vaiheessa aloitan lannoituksen? Käykö hyvin palanut, jo vuosia vanha hevosenlanta? Vai olisiko viisainta antaa vain huonekasveille suunniteltua lannoitetta tai kanankakkarakeita?

Näytä vastaus

Vastaus:

Ruukunvaihto on ajankohtainen, kun kasvualusta on täynnä juuria. Uudeksi kasvatusastiaksi valitaan vain hieman entistä suurempi ruukku. Toimenpide voidaan tarvittaessa tehdä myös kasvukauden aikana. Suuressa multatilassa kosteus säilyy pidempään kun ahtaassa ruukussa, mikä helpottaa janoisen pasuunakukan hoitoa. Istutusmullan ravinnepitoisuudesta riippuen hoitolannoitukset voidaan yleensä aloittaa noin kolmen viikon kuluttua ruukutuksesta. Ravinnetäydennys on yksinkertaisinta veteen liukenevalla moniravinteisella kastelulannoitteella. Kesällä pasuunakukkaa ruokitaan kastelun yhteydessä noin kerran viikossa. Kertoja harvennetaan syksyä kohden, ja talveksi lannoitus lopetetaan kokonaan.

Julkaistu: 23.4.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.