Viherpiha

Pajuangervojen siistiminen

Lotta Lindholm

Hortonomi, puunhoitaja

Kysymys:

Pajuangervoaidanne siistiksi? Oksat ovat talven jäljiltä sikin sokin, osa pitkin maata ja osa osittain katkenneet. Oksissa on jo pientä vihreää kasvustoa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Pajuangervot kestävät yleensä leik­kausta hyvin. Jos aidanne on talven jälkeen vahingoittunut, voit leikata sen kokonaan alas. Katso video pajuangervon alasleikkauksesta.

Jos pensas on ollut voimakaskasvuinen, paikka on sille soveltuva (aurinkoinen-puolivarjo, maa tuore tai kostea ja ravinnepitoinen) ja nurmiheinä ei ulotu pensaan tyvelle, pajuangervo kestää leikkauksen, vaikka osa versoista olisikin jo vähän vihertynyt.

Jos et ole varma aidanteesi kestävyydestä, siisti nyt vain kaikkein pahimman näköiset osat ja jätä osa kasvamaan. Juhannuksen jälkeen voit harventaa aidannetta vielä lisää. Leikkaa seuraavan vuoden keväänä alas kaikki jäljelle jääneet vanhat oksat ennen kasvuunlähtöä. Älä kuitenkaan leikkaa uusia versoja aidannetta harventaessasi.

 

Julkaistu: 29.1.2015

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.