Maku

Paistoherneet

Mainos

Millainen taikina tarvitsee päälleen esipaistettaessa ns. paistoherneitä, joita nykyään keraamisinakin myydään?

Teksti Emilia

Asiantuntija vastaa:

Hei Simo!

Kiitos kysymyksestäsi. Paistoherneitä käytetään silloin, kun halutaan varmistaa, etteivät piiraspohjan reunat valahda alas esipaistamisen aikana. Idea toimii hyvin erilaisille, niin makeille kuin suolaisillekin piirastaikinapohjille.

Taikinan päälle vuokaan kiinnitetään leivinpaperipala, jonka päälle kumotaan paistoherneet. Herneet on helppo kaataa pois leivinpaperin päältä esipaistamisen jälkeen. Keraamiset herneet varaavat lämpöä, mutta tavalliset herneet voivat puolestaan hidastaa pohjaosan paistumista, mikä täytyy ottaa paistoajassa huomioon.

Useimmiten reuna pysyy kauniisti ylhäällä ilman herneitäkin, kun jäähdytät vuokaan taputellun piiraspohjataikinan jääkaapissa ennen paistamista. Nosta kovettunut piiraspohja suoraan uuniin ja esipaista tavalliseen tapaan.

Julkaistu: 17.9.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä