Maku

Paistinpannun huolto

Uura Hagberg

Kysymys:

Kuinka saan paistinpannun pohjan puhtaaksi? Käytössä on jäänyt pohjaa töhnää niin paljon, että sen paisto-ominaisuudet ovat varmaankin huonontuneet.

Näytä vastaus

Vastaus:

Fiskars Home kuluttajapalvelusta kerrotaan seuraavat niksit pannun hoitoon. Parhaiten hieman kiinni jääneen lian pannulta saa pois lisäämällä vielä hieman lämpimään pannuun vettä + astianpesuainetta ja antamalla liota muutaman minuutin Tämän jälkeen huolellinen harjaus tiskiharjalla ja hyvä huuhtelu. Mikäli tämä ei auta, voi pannussa kiehauttaa pyykinpesuaine tai konetiskiaineliuosta ja normaalisti pestä ja huuhdella tämän jälkeen. Myös seuraavaa kikkaa voi kokeilla: jäähtyneeseen pannuun laitetaan 1-2 cm lämmintä vettä. Tiskikonetabletilla hangataan ongelmakohtaa tai lisätään teelusikallinen tiskikoneainetta ja hangataan tiskiharjalla puhtaaksi. Lisäksi hyvä huuhtelu. Toivottavasti näillä ohjeilla myös pannun pohja tulee kirkkaaksi.

Julkaistu: 21.6.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.