Viherpiha

Orapihlaja-aidan leikkausaika

Orapihlaja-aidan leikkausaika

Anne Joutsenlahti-Lankinen

Kysymys:

Rivitaloyhtiössämme on yhteinen, 20 vuotta vanha orapihlaja-aita. Se kulkee kuuden eri asukkaan pihan edestä. Jokaiselle kuuluu leikkaaminen omalta kohdaltaan, mutta välillä leikkausajankohta aiheuttaa kiistaa. Toisilla asukkailla on aikaa leikellä aitaansa pitkin kesää, toiset leikkaavat sen mahdollisuuksiensa mukaisesti. Tällä järjestelyllä aita ei ole koskaan siistin näköinen, vaan se kasvaa eri tahtiin eri kohdista. Mitkä ovat oikeat leikkuuajankohdat ja montako kertaa kesässä se kannattaa tehdä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Orapihlaja-aita leikataan ensimmäisen kerran keväällä ennen silmujen puhkeamista. Jos kasvu on voimakasta, aita leikataan toisen kerran kesällä juhannuksen tienoilla. Näin se on koko ajan siistin näköinen. Leikattaessa jätetään aina hiukan uutta versokasvua jäljelle. Näin aita pysyy tuuheana ja kauniina.

 

Julkaistu: 15.12.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.