Viherpiha

Onnenbambun istutus

ViherPiha

Kysymys:

Ostin kaksi niin sanottua onnenbambua. Kumpikin niistä on ollut kesän vedessä omassa yhden kukan ruukussaan. Kärsiikö traakkipuuni oksa, jos laitan veteen värimultaa? Vai pitääkö se istuttaa multaan? Kummallakin on niin suuret juuret, että periaatteessa ne voisi istuttaa altakasteluruukkuun. Oksat ovat kuitenkin jo aika korkeat. Eikö ruukunkin pitäisi olla korkea, jotta se tukisi kasvia?

Näytä vastaus

Vastaus:

Värimulta on mielenkiintoinen uusi kasvualusta, jota kutsutaan myös kukkageeliksi. Tuote ei kuitenkaan ole multaa, vaan vesipolymeerikiteitä, jotka imevät itsensä täyteen vettä ja ravinteita luovuttaen niitä hitaasti kasvien käytettäväksi. Turvonneina kiteet ovat kuin hyytelömäisiä palleroita. Voit aivan hyvin kokeilla onnenbambujen kasvattamista värimullassa. Jos haluat vertailla kasvua erityyppisissä kasvualustoissa, istuta toinen varsista tavalliseen kukkamultaan. Bambujen tukeminen pystyasentoon onnistuu parhaiten erillisen tukikepin avulla.

Julkaistu: 3.11.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.