Viherpiha

Neilikkaruusussa kirvoja

ViherPiha

Kysymys:

Pihallani on jo vanha neilikkaruusu. Paikka on aurinkoinen, mutta joka vuosi uuteen kasvustoon tulee koko kylän kirvat. Miten ennakoin, että näin ei käy? Saan ne pois uittamalla oksat mäntysuopaveteen, mutta onko muuta konstia?

Näytä vastaus

Vastaus:

Ruusut ovat perinteisesti kirvojen herkkua, ja niiden torjuminen ennakolta on käytännöllisesti katsoen mahdotonta. Mäntysuopaa hieman jytympiä aineita kirvojen pään menoksi ovat Bioruiskute S ja Puutarha-aerosoli, joiden tehoaineena on luonnonpyretriini. Malan-, Malasiini- ja Ei Ötököitä Puutarhassa -tuotteilla tuholaiset saavat jo kylmää kyytiä.

Kirvojen onnistunut torjunta perustuu tuholaistilanteen säännölliseen tarkkailuun ja kasvinsuojelutoimien aloittamiseen hyvissä ajoin. Koska sukupolvia on kesän aikana monta, useimmissa tapauksissa vaaditaan kahdesta kolmeen ruiskutuskertaa kiusankappaleiden nurjertamiseksi.

Torjunta-aineiden käyttöohjeisiin kannattaa tutustua huolellisesti ennen torjuntaa.

Teija Heinonen

Julkaistu: 18.4.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.