Viherpiha

Myyrät tulevat

ViherPiha

Kysymys:

Myyrät tuhosivat viime talvena äitini mansikkamaan ja nurmikon. Voiko myyrien tuloa pihaan ensi talvena jotenkin torjua? Kesällä niitä ei ole näkynyt.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tulevasta talvesta on ennustettu pahaa myyrätalvea. Siksi kaikki torjuntakeinot pikkujyrsijöiden päänmenoksi kannattaa kokeilla. Ennaltaehkäisevä toimenpide on pitkän heinän niitto ja haravointi ojanpenkoilta pihan ympäristöstä. Toimenpide vähentää myyrien pesäpaikkoja. Muita poppakonsteja ovat jyrsijöille epämiellyttäviksi hajustetut kukkasipulit ja erityyppiset äänitaajuuskarkottimet. Karu tosiasia kuitenkin on, että yhtä varmaa keinoa eri myyrälajien häätämiseksi puutarhasta ei ole. Erityyppisiä hajukarkottimia kannattaa kuitenkin kokeilla. Esimerkiksi Myyrämuuri-koivutislehajusteen voimakkaan savusaunamaisen tuoksun kerrotaan olevan vastenmielistä paitsi myyrille, myös jäniksille. Ainetta on mahdollista imeyttää erilaisiin materiaaleihin kuten puutikkuihin, sienenpalasiin, harsokankaisiin tai kuorikatteisiin. Liuosta voi suihkuttaa myös suoraan myyränkoloihin. Myyrämuuria myyvät useimmat Agrimarketit ja Multasormet, Rautakaupat ja puutarhamyymälät.

Julkaistu: 14.8.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.