Viherpiha

Muurahaiset riesana

ViherPiha

Kysymys:

”Maamuurahaiset” ovat pihassamme suurena riesana. Ne ovat pesiytyneet lähes koko puutarhan alueelle, lasten hiekkalaatikkoon ja punkevat vielä sisäänkin. Onko olemassa tehokasta keinoa niiden karkottamiseen? Munia on todella paljon. Niitä on kuskattu pois jo varmaan parikymmentä litraa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Pommin varmaa keinoa muurahaisten karkottamiseksi puutarhasta ei ole, mutta ahkerien puurtajien määrää voidaan säädellä erityyppisillä muurahaisten hävittämiseen tarkoitetuilla valmisteilla. Toimenpiteet kohdistetaan pesien ohella muurahaisten kulkureiteille ja esiintymisalueille, jotka kastellaan läpikotaisin torjunta-aineliuoksella. Pihakiveysten alla sijaitsevien pesäpaikkojen hävittämiseksi laatat ja kivet nostetaan, jos mahdollista, pesien kohdilta ylös toimenpiteen ajaksi. Yksi käsittelykerta ei välttämättä tuota toivottua tulosta, vaan toimenpide joudutaan uusimaan tarpeen mukaan. Lasten ja lemmikkien pääsyä käsitellyille alueille tulee rajoittaa. Muurahaisten hävittämiseen puutarhasta tarkoitettuja valmisteita ovat mm. Muurahais-Bation, Raid-Muurhaisaerosoli, Raid-Muurahaisneste ja Raid-Muurahaissirote. Kasveista muurahaisia voi torjua yleistorjunta-aineilla kuten Puutarha-aerosoli, Malan ja Malasiini.

Julkaistu: 28.7.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.