Viherpiha

Muurahaiset kiusana

Muurahaiset kiusana

ViherPiha

Kysymys:

Pihamme on kuiva, paahteinen, savinen ja muurahaisten valtaama. On todella ärhäköitä keltaisia, pieniä säyseitä mustia muurahaisia sekä suuria mustia, jotka tulivat viime kesänä turveharkkopussien mukana. Muurahaissirotteita olen käyttänyt pakettikaupalla sekä kuivana että kasteluna. Tulos on joka kerta sama: seuraavana päivänä pesäaukolla täydellinen hiljaisuus ja viikon sisällä uusi pesäpaikka lähietäisyydellä. Sekä pihan kasvit että käyttäjät kärsivät tilanteesta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Muurahaiset ovat hankalasti torjuttavia kiusankappaleita. Olette toimineet ihan oikein levittämällä sirotteita pesimäpaikoille. Torjunta-aineita voi lisäksi tupsutella muurahaisten kulkureiteille. Toimenpide joudutaan uusimaan yleensä useaan kertaan.

Perinteisten muurahaisten karkottamiseen tarkoitettujen aineiden ohella voi kokeilla myös pääsääntöisesti kasvien tuholaistorjuntaan tarkoitettuja yleistorjunta-aineita, kuten Malasiini, Malan, Biokill ja Bioruiskute. Etenkin koristepensaissa muurahaiset hääräävät useimmiten kirvalaumaansa lypsämässä, joten hävittämällä kirvat myös muurahaiset vähenevät.

Teija Heinonen

Julkaistu: 3.4.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.