Viherpiha

Muurahaiset kasvimaalla

Muurahaiset kasvimaalla

ViherPiha

Kysymys:

Pihamme on aurinkoinen savimaa. Muurahaiset ovat vallanneet kasvimaamme. Olen ruiskuttanut sinne useana vuotena malasiinia ja muurahaisrakeita. Onko olemassa vielä jotain muuta keinoa, lähinnä kemikaalia, jolla niitä saisi vähennettyä? Olen myös kaivanut pois pesiä, jotka voivat olla jopa puolen metrin syvyydessä paksussa savessa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Olette toimineet kelpo konstein. Niskaote muurahaisista on työn takana, ja kasvimaalle taloksi asettuneen yhdyskunnan pois häätäminen vaikeaa. Malationivalmisteet (Malasiini, Malan) ovat hyviä torjunta-aineita muurahaisten hävittämiseksi puutarhasta. Varsinaisia muurahaismyrkkyjä, kuten Muurahais Baitionia, voidaan käyttää paitsi sirotteena, myös veteen sekoitettuna kasteluaineena.

Taistelussa muurahaisia vastaan tulosta tuottaa ainoastaan torjuntatoimenpiteiden uuttera toistaminen sekä muurahaisten kulkureittien ja pesien täsmätorjunta. Sitkeän työn tuloksena muurahaiset vähenevät, mutta kokonaan niistä tuskin koskaan pääsee.

Teija Heinonen

Julkaistu: 30.1.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.