Meidän Mökki

Mustat pilkut ikkunanpokissa

Meidän Mökki

Kysymys:

Rakkaalla mökillämme on ikää reilut kaksikymmentä vuotta. Nyt sen ikkunanpuitteisiin on alkanut ilmestyä mustia pilkkuja. Mitä niille pitäisi oikein tehdä? Entä saunan ikkunalle? Ikkunanpokat ovat alkuperäiset ja jollain lailla kyllästetyt. Haluaisimme pitää ne puunvärisinä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kysymys on vähän kimurantti, koska ei ole tietoa aiemmin käytetyistä aineista. Maalarimestari Marry Katajamäki suositteleekin, että mökillä pidettäisiin huoltokirjaa myös kaikista pintakäsittelyaineista.

Olipa historia millainen tahansa, maalarimestarin yleisohjeet kuuluvat seuraavasti: Irtonainen aines poistetaan raapalla, minkä jälkeen puitteet pestään tarvittaessa homeenpoistoaineella ja huuhdellaan huolellisesti. Puhdas pinta hiotaan ja käsitellään ensin pohjustus- ja sitten puunsuoja-aineella. Oikean värisävyn ja tuotteiden valintaan saa apua maaliliikkeestä.

Saunan ikkunan voi käsitellä samoin kuin muutkin. Hyvä tuuletus on kuitenkin saunomisen jälkeen ensiarvoisen tärkeää myös ikkunanpuitteiden kestämisen kannalta, maalarimestari muistuttaa.

Julkaistu: 13.12.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.