Maku

Miten kanasta/broilerista pehmeää ja mehevää?

Miten kanasta/broilerista pehmeää ja mehevää?

Helena

Kysymys:

Kiinalaisissa ja thaimaalaisissa ravintoloissa kanaruuissa (curryt, keitot, kastikkeet) kananpalaset ovat yleensä ihanan pehmeitä ja herkullisia. Omassa keittiössä käyttämäni broilerisuikaleet kuitenkin aina menevät vähän koviksi, vaikka en ylikypsennäkään niitä. Mikä on ravintoloiden salaisuus saada kana niin herkulliset kanat? Esimerkkinä viikonloppuna syömäni hapanimelä kana kiinalaisessa ravintolassa: siinä olevat kananpalaset olivat rasvaisen pehmeitä ja suussasulavia. Sellaista tahtoisin toteuttaa itsekin! :)

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei!

Kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestäsi. Keskustelimme aiheesta täällä toimituksessa. Kanan/broilerinlihan pehmeys voi aasialaisissa ravintoloissa olla monen asian summa. Ravintoloissa saatetaan käyttää eri lintulajikkeita raaka-aineina, kuin mitä meiltä Suomessa kaupoissa myydään. Lisäksi kiinalaisen (ja thaimaalaisen) ruoanvalmistuksen metodit ovat erilaiset. Kana saattaa olla keitettyä, mikä tekee lihan pehmeäksi. Broilerin saa pehmeäksi keittämällä kokonainen lintu tai kypsentämällä se miedossa uuninlämmössä. Nahkan alla liha pysyy mureana ja pehmeänä. Lisäksi aasialaisessa ruoanvalmistuksessa käytetään eri raaka-aineita kuin meillä Suomessa. Ananas ja ananasmehu on yksi raaka-aine, jonka entsyymit hajottavat tehokkaasti sidekudosta ja tekevät samalla lihan pehmeämmäksi. Tässä muutamia mietteitä asiasta. Kommentoikaa ihmeessä kaikki asiaa! Yhdessä löydämme vielä yksityiskohtaisemmat selitykset asialle.

Julkaistu: 30.10.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.