Maku

Mitä tehdä pihlajanmarjoista?

Mainos

Tänä vuonna on tullut tosi paljon pihlajanmarjoja ja meidänkin pihalla kasvaa suuri pihlaja täynnä marjoja. Tiedän, että tilhet tyhjentävät sen hetkessä, mutta minäkin haluaisin käyttää siitä osan. Tosi vähän olen löytänyt erilaisia ohjeita marjojen käytöstä. Perinteinen viini, mehu ja hyytelö on tehty, mutta kaipaisin jotain uutta ja virkistävää.

Teksti Emilia

Asiantuntija vastaa:

Hei Saara,

puut tosiaan notkuvat kauniista punaisista marjoista. Toivottavasti tilhet eivät ole ehtineet käyttää tilaisuuttaan hyväksi.

Pihlajanmarjat ovat makeimmillaan, kun pakkanen on niitä hiukan puraissut.

Suosittelen sinulle kokeiltavaksi maukasta chutneyta, jota voit tarjota erilaisten patojen ja lihojen lisäkkeenä.

Pihlajanmarja-aprikoosichutney
3 dl pihlajanmarjoja
12–16 kuivattua aprikoosia
1/2 chili
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääriä raastettuna
2 tl sinapinsiemeniä
2 tl currya
1/2 dl omenaviinietikkaa
1 1/2–2 dl sokeria
1 dl vettä


Huuhtele pihlajanmarjat huolellisesti. Leikkaa aprikoosit suikaleiksi ja hienonna chili. Kuori ja hienonna myös sipuli ja valkosipulit.
Lado kaikki ainekset kattilaan ja keitä seosta hiljalleen, kunnes se sakenee, vähintään puoli tuntia. Purkita chutney kuumana kuumennettuihin, puhtaisiin purkkeihin.

Katso myös alta vinkit pihlajanmarjaresepteihimme.

Julkaistu: 28.9.2008

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä