Maku

Mitä tehdä kun kääretorttu halkeilee?

Mainos

Miten onnistun käärimään kääretortun niin, ettei se halkeile? En saa kääretortusta kaunista, kun se rullattaessa menee rikki.

Teksti Emilia

Asiantuntija vastaa:

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Kääretorttu halkeilee helposti rullattaessa, jos pohja on päässyt täysin jäähtymään ennen täyttämistä. Toisaalta maitotuotteita sisältävä täyte kärsii, jos se levitetään liian lämpimälle pohjalle. Yksi ratkaisu on levittää pohjalle ensin kylmä hillo- tai marjasosekerros, jolloin torttulevy jäähtyy saman tien kermatäytettä varten.

Kääretorttu kannattaa kääriä leivinpaperin avulla napakaksi rullaksi, taitteleva tyyli murtaa helposti torttupohjan.

Mukavia leivontahetkiä!

Julkaistu: 14.2.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä