Viherpiha

Mitä sipulikukkien kaveriksi?

Kysymys:

Kukkapenkissä on paljon krookuksia ynnä muita monivuotisia, keväällä kukkivia kukkia. Mitä niiden kaveriksi tai sekaan voi laittaa, jotta kesällä ja syksylläkin olisi kukkia?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kevätkukkijoiden loistoa kannattaa täydentää keskikesällä ja syksyllä kukkivilla perennoilla, kuten jaloangervot, palavarakkaus, jalopähkämö, liljat, syysleimut, tarhapiiskut, syysasterit ja kultapallot. Lajeja ja lajikkeita on lukuisia, joista voi valita mieleisensä.

Puutarha-alan lehdistä ja kirjallisuudesta löytyy monipuolista tietoutta perennoista. Jos hyödyntää sydäntalven pimeät illat suunnitteluun ja kasvien opiskeluun, voi keväällä ryhtyä suoraan tuumasta toimeen. Lajivalintoja miettiessä kannattaa kiinnittää huomioita muun muassa kasvupaikkavaatimuksiin, kukinta-aikoihin, kasvutapaan ja perennojen korkeuteen värin ja kukan muodon ohella. </>

Teija Heinonen

Julkaistu: 10.9.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.