Viherpiha

Luumupuun kirvatuhot

ViherPiha

Kysymys:

Viime vuonna luumupuussamme oli todella paljon kirvoja. Puu jätti viime vuoden väliin hedelmien teossa. Miten voisimme varautua tuholaisiin? Miten ne saa parhaiten torjuttua, jos niitä tulee taas?

Näytä vastaus

Vastaus:

Pehmeäihoiset kirvat on suhteellisen helppo torjua kasvinsuojelutoimenpiteillä. Varhaiskevätruiskutus parafiiniöljypohjaisilla tuotteilla, kuten Sun 7E, Ei ötököitä ja Neko-kevätruiskutteet, torjuu luumupuun oksilla muna-asteella talvehtivia tuholaisia. Toimenpide tehdään varhaiskeväällä silmujen turpoamisen aikoihin.

Kesällä kirvojen häätämiseksi voidaan käyttää yleistorjunta-aineita kuten Bioruiskute ja Puutarha-aerosoli, joiden tehoaine on luonnonpyretriini. Myös malationivalmisteita, kuten Malan, Malasiini tai Ei-ötököitä puutarhassa, voidaan käyttää. Ruiskutukset tehdään käyttöohjeiden mukaisesti varoaikoja noudattaen.

Teija Heinonen

Julkaistu: 21.4.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.