Viherpiha

Luumupuun kirvatuhot

Mainos

Viime vuonna luumupuussamme oli todella paljon kirvoja. Puu jätti viime vuoden väliin hedelmien teossa. Miten voisimme varautua tuholaisiin? Miten ne saa parhaiten torjuttua, jos niitä tulee taas?

Teksti ViherPiha

Asiantuntija vastaa:


Pehmeäihoiset kirvat on suhteellisen helppo torjua kasvinsuojelutoimenpiteillä. Varhaiskevätruiskutus parafiiniöljypohjaisilla tuotteilla, kuten Sun 7E, Ei ötököitä ja Neko-kevätruiskutteet, torjuu luumupuun oksilla muna-asteella talvehtivia tuholaisia. Toimenpide tehdään varhaiskeväällä silmujen turpoamisen aikoihin.


Kesällä kirvojen häätämiseksi voidaan käyttää yleistorjunta-aineita kuten Bioruiskute ja Puutarha-aerosoli, joiden tehoaine on luonnonpyretriini. Myös malationivalmisteita, kuten Malan, Malasiini tai Ei-ötököitä puutarhassa, voidaan käyttää. Ruiskutukset tehdään käyttöohjeiden mukaisesti varoaikoja noudattaen.


Teija Heinonen

Julkaistu: 21.4.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä