Viherpiha

Lisävaloa taimikasvatukseen

ViherPiha

Kysymys:

Mitä lisävaloratkaisua suosittelette kotitaimikasvattajalle? Vaihtoehtoja tuntuu olevan paljon. Onko suurpainenatriumlamppu liian tehokas vaihtoehto? Mistä lamppuja voi hankkia? Omalta paikkakunnaltani vaihtoehdot tuntuu olevan vähissä, eikä paikallinen sähköalan liike osannut neuvoa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Suurpainenatriumvalaisimet on tarkoitettu lähinnä ammattimaiseen kasvihuonekäyttöön. Taimien kotikasvatukseen ja huonekasvien lisävaloksi vuoden pimeänä aikana soveltuvat parhaiten sinistä tai punaista valoa tuottavat elohopea- tai loisteputkilamput, kuten Osramin Floraset P 80 W elohopealamppu.

Asuinpaikkakuntaanne lähin jälleenmyyjä selviää ottamalla yhteyttä Osramin asiakaspalveluun. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.osram.fi. Myös Kivikangas Oy:n tuotevalikoimiin, www.kivikangas.fi, kuuluu tarkoitukseenne sopivia, erityyppisiä Bio Green -kasvivalaisimia ja loisteputkilamppuja.

Teija Heinonen

Julkaistu: 31.1.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.