Viherpiha

Lisää laskuvarjoja

Lisää laskuvarjoja

Visa Lipponen

Kysymys:

Laskuvarjokukkani kiemurtelee toisiin kasveihin ja alkaa hipoa kattoa. Kaikki haluavat siitä alun, mutta en ole onnistunut lisäämään sitä. Miten kasvia lisätään? Mistä päin maailmaa laskuvarjokukka on kotoisin, ja miten kauan sitä on ollut Suomessa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Laskuvarjolyhty (Ceropegia sandersonii) on kotoisin Etelä-Afrikasta. Se kasvaa siellä hyvin kuivilla ja vähäsateisilla alueilla. Se on mehikasvi kuten kaktuksetkin. Laskuvarjolyhtyä lisätään varsipistokkaista, jotka laitetaan hiekansekaiseen multaan ja pidetään lämpimässä. Juuret mätänevät liian kylmässä ja märässä mullassa tai vedessä juurrutettaessa.

Mehilyhdyt, kuten tämän suvun lajeja nimitetään yhteiseltä nimeltään, ovat tulleet meille viljelyyn vasta toisen maailmansodan jälkeen. Helppohoitoisuudestaan huolimatta ne eivät ole nykyäänkään kovin yleisiä.

Julkaistu: 29.11.1999

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.