Viherpiha

Kuorikatetta havuryhmään

Mainos

Kannattaako havuryhmään laittaa kuorikatetta?

Teksti ViherPiha

Asiantuntija vastaa:


Havuryhmään voi hyvin laittaa kuorikatetta. Maa kannattaa ensin kitkeä ja puhdistaa mahdollisimman puhtaaksi rikkakasveista. Kateainesta laitetaan melko paksusti puhdistetun maan päälle. Jotkut laittavat katteen ja maan väliin vielä nivaskan silputtuja sanomalehtiä, jotta rikkakasvien kasvu tukahtuisi vielä tehokkaammin.


Kuorikate maatuu hitaasti ja kuluttaa maan typpivarantoja. Siksi typpilannoitetta on hyvä lisätä muutaman vuoden välein, mutta havuille hyvin maltillisesti. Yleisimmät havukasvien lannoitteet sisältävät havuille tärkeimmät ravinteet.


Rakeinen havukasvien lannoite on hyvä levittää suoraan juuristoalueelle, katteen alle ja kastella alue, jotta lannoiterakeet sulavat ja imeytyvät maahan. Veteen liotettava lannos voidaan valuttaa katteen päälle, mutta varmemmin sekin menee oikeaan osoitteeseen, kun haravoi katteen syrjään lannoitteen levittämisen ajaksi. Samalla voi kitkeä pois mahdolliset rikkaruohojen alut.


Anna Aho


Pirjo Sillanpää

Julkaistu: 27.6.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä