Viherpiha

Kukkapenkit heinittyvät

Kukkapenkit heinittyvät

ViherPiha

Kysymys:

Ostimme vanhoilta sukulaisiltamme asunnon, jonka piha on ollut pitkään hoitamatta. Kukkapenkissä kasvaa heinää. Miten saan sen kitkettyä pois? Penkissä on paljon narsisseja. Nyt kesällä siinä kasvaa jotain tummanpunertavalehtistä kasvia ilman kukkaa sekä muutama ruusu.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tapauksessanne suosittelisin koko kasvualustan vaihtamista uuteen. Nostakaa lapiolla maasta ylös narsissin sipulit ja muut säilytettävät perennat ja pensaat ja siirtäkää taimet valeistutukseen varjoisaan paikkaan ryhmän saneerauksen ajaksi. Mullan vaihto on yksinkertaisinta koneella, mutta jos piha on ahdas, poistakaa lapiolla kaivaen nurmettunut kasvualusta noin 50 sentin syvyydeltä ja levittäkää tilalle rikkakasveista seulottua uutta multaa. Kitkekää siirteessä olevien kasvien juuripaakut huolellisesti rikkakasveista, ja jakakaa tarvittaessa narsissien sipulit ennen uudelleen istuttamista. Kukkapenkin saneeraus onnistuu hyvin elo-syyskuussa.

Julkaistu: 19.6.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.