Viherpiha

Kukkapenkin reunus

Kukkapenkin reunus

ViherPiha

Kysymys:

Mikä olisi helppo ja tyylikäs reunus kukkapenkille? Vierestä pitäisi voida ajaa nurmikko ruohonleikkurilla.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kukkapenkki tai istutusalue kannattaa rajata nurmikosta, etteivät nurmiheinät leviä istutusalueelle.

Oikein asennettu reunus on niin lähellä maan pintaa, että sen päältä voi ajaa ruohonleikkurilla. Näin reunuksen viereen ei jää pitkiä ruohotupsuja.

Kaunein, kallein ja kestävin reunus rakennetaan vanhoista katu- eli nupukivistä. Kivet upotetaan maahan niin syvälle, että niiden pinta on vain kolme senttiä maanpinnan yläpuolella. Noppakivet ajavat saman asian, mutta ne siirtyvät helpommin paikoiltaan. Betonikiveys on oikeita kiviä edullisempi vaihtoehto.

Maahan upotettavilla kivillä saadaan kauniita, kaarevia reunuksia. Jos istutusalueen reuna on suora, voit käyttää reunarakenteena maahan upotettua lankkua tai parrua. Uusi mielenkiintoinen reunusvaihtoehto on muovinen Valley View -nurmikkoreunus, joka on helppo asentaa ja taipuu kauniisti kaarelle. Se on mustasta muovista valmistettu reunalista, jonka yläreuna on pyöreä. Alareunassa on ura, jonka läpi lista naulataan maahan.

Hanna Hentinen

Julkaistu: 13.2.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.