Meidän Mökki

Kuinka lähelle rantaa saa rakentaa?

Kuinka lähelle rantaa saa rakentaa?

Meidän Mökki

Kysymys:

Mitkä ovat rantakaavatontilla mökin, rantasaunan ja pihavaraston etäisyysmääräykset rantaviivasta? Ovatko kaikkien rakennusten minimietäisyydet rannasta samat?

Näytä vastaus

Vastaus:

Rakennuslaki ei tunne mitään metrimäärää, vaan rakennusten vähimmäisetäisyydet kerrotaan ensisijaisesti kaavassa. Jos kaava ei kerro, astuu kuvaan kunnan rakennusjärjestys. Rakennusten vähimmäisetäisyydet rantaviivasta voivat poiketa suurestikin toisistaan eri kunnissa.

Esimerkiksi Mäntyharjulla alle 80-neliöisen mökin saa rakentaa 20 metriä rannasta, 80?100-neliöisen 30 metriä rannasta ja yli 100-neliöisen sekä omakotitalon etäisyys on aina vähintään 40 metriä rannasta.

Tontin kaikkien rakennusten vähimmäisetäisyydet eivät välttämättä ole samanlaisia. Mäntyharjun tapauksessa alle 25-neliöisen rantasaunan voi rakentaa 15 metrin päähän rannasta.

Julkaistu: 29.9.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.