Maku

Kuinka kauan kana säilyy pakastimessa?

Mainos

Meidän pakastimen perukoilta putkahti esiin tammikuussa raakana pakastettu broilerinfileepaketti. Kauanko kana säilyy pakastimessa, ja voiko pidempään pakastettua tuotetta vielä syödä?

Teksti Uura Hagberg

Asiantuntija vastaa:

Hei!

Liha kannattaa pakastaa aina mahdollisimman tuoreena. HK:n sivuilla kerrotaan, että lihan säilyminen pakastettuna riippuu myös sen rasvapitoisuudesta. Mitä vähemmän lihassa on rasvaa, sen kauemmin se säilyy. Rasvainen jauheliha säilyy pakastimessa hyvänä korkeintaan 3 kk, sillä rasvan härskiintyminen saattaa aiheuttaa makuvirheitä. Vähärasvainen liha säilyy pakastettuna noin 6 kk. Pakastetun lihan säilymiseen vaikuttaa siis tuoreus, pakkaaminen ja pakastimen lämpötila, joka tulee olla -18°C tai kylmempi.

Talvella pakastettu broileri on siis vielä syöntikelpoista. Siitä kannattaa kokata ruoka mahdollisimman pian. Ja muistaa lempeä sulatus jääkaapissa…

Julkaistu: 4.6.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä