Viherpiha

Köynnösruusun talvisuojaus

ViherPiha

Kysymys:

Kuinka suojaan köynnösruusun talveksi? Onko rungon suojaus tarpeellista? Jos on, millaisella kankaalla? Käykö juuttisäkki tarkoitukseen? Ruusut on istutettu tänä kesänä I vyöhykkeelle.

Näytä vastaus

Vastaus:

Köynnösruusuja ei tarvitse välttämättä laskea alas seinältä. Yksinkertaisinta on peittää kasvusto lehtien varisemisen jälkeen koko mitaltaan pakkaspeitteellä. Pakkaspeite ripustetaan seinälle niin, että se peittää myös ruusujen rungot ja tyvet. Peitteen levittäminen I vyöhykkeellä ei ole vielä myöhäistä tämän talven osalta, sillä kovimmat pakkaset lienevät vasta edessä. Pakkaspeite on huopamainen kangas, joka läpäisee vettä. Hengittävä materiaali päästää lävitseen liikalämmön ja estää siten tautien leviämistä. Juuttikangas suojaa kasvustoa kevätauringolta, mutta sen suoja pakkasta vastaan ei ole yhtä hyvä kuin pakkaspeitteellä.

Julkaistu: 21.11.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.