Maku

Korvapuusteja kuivahiivasta

Mainos

Leipoisin erääseen tapahtumaan korvapuusteja, mutta saatavilla on vain kuivahiivaa. Mitä pitää ottaa huomioon ja kärsiikö laatu? Asun Malesiassa.

Teksti Uura Hagberg

Asiantuntija vastaa:

Hei Maria!

Korvapuustit onnistuvat mainiosti kuivahiivasta. Tärkeää on, että kuivahiivaa käytettäessä pullataikinan neste on lämpöisempää kuin tuorehiivaa käytettäessä, eli noin + 42 C. Tuorehiivapalan (50 g) sijaan kannattaa korvapuustitaikinassa laittaa 2 pussia kuivahiivaa. Lieneekö pussit siellä Malesiassa samankokoisia (noin 11 g) kuin täällä Suomessa. Vai oletko ottanut kuivahiivaa mukaan Suomesta?!

Onnistuneita leipomishetkiä!

Julkaistu: 25.1.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä