Viherpiha

Komeahohdekukka valloittaa

ViherPiha

Kysymys:

Mikä mahtaa olla kuvan kasvi? Se kasvaa noin kahdeksankymmentä senttiä korkeaksi ja aloittaa kukintansa kesäkuun lopulla.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kuvan kasvi on komeahohdekukka (Helenium hoopesii), joka on kotoisin Pohjois-Amerikan länsiosista. Siellä se viihtyy avoimilla paikoilla ja kosteahkoilla niityillä Arizonasta Oregoniin. Komeahohdekukka on niittyleinikin tavoin myrkyllinen karjaeläimille, minkä vuoksi se saa kasvaa rauhassa.

Laji näyttää viihtyvän meillä aivan tavallisessa puutarhamaassa. Kovin kuivaan ja laihaan maahan sitä ei kannata istuttaa. Puolivarjoisella paikalla kukinta kestää pitkään. Komeahohdekukka on helppo puutarhakasvi verrattuna syyshohdekukkalajikkeisiin, jotka vaativat uudelleen istuttamista ja säännöllistä hoitoa. Komeahohdekukkaa voidaan lisätä jakamalla tai siemenistä. Isompana ryhmänä tämäkin perenna on näyttävämpi kuin yksittäin kasvaessaan.

Julkaistu: 29.11.1999

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.