Viherpiha

Koivun taimen siirto

ViherPiha

Kysymys:

Onnistuuko pienen koivun siirto? Se on saanut kasvaa nykyisellä paikallaan jo kolme neljä-vuotta. Onko taimella vaatimuksia uuden kasvupaikan suhteen? Haittaako, jos paikalla on ennen kasvanut omenapuu?

Näytä vastaus

Vastaus:

Pienen koivun siirtäminen onnistuu yleensä hyvin, kun kasvupaikka vaihdetaan varhain keväällä puun ollessa lepotilassa. Taimi nostetaan maasta juurimultineen. Laji on suhteellisen vaatimaton kasvupaikan suhteen, mutta tarvitsee tilaa varttuakseen komeaksi yksilöksi.

Koivun voi siirtää omenapuun paikalle. Kasvualustaa on kuitenkin hyvä kunnostaa hieman ennen istuttamista. Enimmät hedelmäpuun juuret kaivetaan pois ja tilalle tuodaan tarvittava määrä uutta multaa. Huolellinen kastelu sekä istutuksen yhteydessä että välittömästi toimenpiteen jälkeen on oleellista koivun kasvuun lähtemiseksi uudella kasvupaikalla.

Teija Heinonen

Julkaistu: 14.3.2008

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.